Filmer

Nedan hittar ni samtliga filmer som finns för Quadriga Webshop.

Välkommen!

Denna videon är en introduktion till video-serien som följer. Jag presenterar vad som kommer komma samt vad du kan förvänta dig av filmerna.

Introduktion till administrationssidan

Den här videon är en snabb introduktion till administrationsgränssnittet som du kommer jobba med. Jag går inte in i detalj på något speciellt, utan se det som en första blick på ditt system.

Sidor

I den här filmen tittar vi på hur du redigerar dina statiska sidor. Jag visar hur du lägger in bilder, text och länkar i din text. Vi går även igenom hur du ändrar formatet på din text, alltså hur det ser ut rent visuellt på din webshop när du har publicerat sidan.

Kategorier

I den här filmen visar jag hur man jobbar med sina kategorier på webshoppen. Jag visar hur du lägger upp en ny kategori, redigerar en befintlig samt hur du kopplar en produkt till en specifik kategori. Vi går även igenom hur du jobbar med underkategorier om det är något som är intressant för dig. Det går givetvis också att koppla en produkt till flera kategorier.

Varumärken

I den här videon tittar vi på varumärken. Jag visar hur du lägger till ett nytt varumärke, redigerar ett befintligt samt hur du kopplar en produkt till ett varumärke. Värt att notera är också att det går att jobba med "under-varumärken", dvs att du kan lägga upp ett varumärke och sedan fler varumärken "under" det. Detta är perfekt om du har en tillverkare som har flera olika linjer, men är ändå samma varumärke.

Introduktion till produkter

I den här videon visar jag väldigt grundläggande hur du jobbar med dina produkter. Vi lägger inte till några produkter, utan se det snarare som en förberedande video till när det faktiskt är dags att lägga till produkter. Jag visar bland annat var du hittar vilken information.

Enkel produkt

I den här videon visar jag hur man lägger till en enkel produkt, det vill säga en produkt som inte har något val och inte är grupperad. Jag visar hur du lägger till både lång och kort text, laddar upp bilder, kopplar kategorier och varumärken till produkten i fråga samt hur du anger priserna. Avsultningsvis publicerar vi produkten och tittar på den från slutkundens perspektiv.

Variabel produkt

I den här videon tittar vi på variabla produkter, det vill säga produkter där man har ett val, till exempel storlek eller färg. Jag visar hur man jobbar med attribut för att effektivisera arbetet, och sedan hur du lägger till en ny variabel produkt baserat på de attributen vi la till. Vi laddar även upp specifika bilder för de olika varianterna, så att om man väljer en grön tröja så välja bilden med just den gröna tröjan.

Grupperad produkt

I den här videon visar jag hur du kan lägga upp en grupperad produkt. En grupperad produkt är ett sätt att visa flera befintliga produkter på samma sida i din webshop, du skapar alltså inga nya produkter utan grupperar flera befintliga så att man kan köpa alla i ett och samma fönster direkt på din webshop.

Menyer

I den här videon visar jag hur du redigerar dina menyer i din webshop. Jag visar hur du kan ändra innehållet i din meny, samt hur de olika elementen fungerar. Vi går igenom hur du lägger till en sida, produktkategori, anpassad länk samt varumärke. Jag visar också hur du ändrar vilken information du vill ha med i menyn i sidfoten.

Slider

I den här filmen tittar vi på hur du redigerar din slider. Jag visar hur du ändrar texten, knapparna och länken för en bild i slidern. Jag visar också hur du ändrar själva bakgrunden, man kan ha en solid färg, en toning mellan två färger, en bild eller film som bakgrund. I den här filmen visar jag hur de alla fungerar.

Orderhantering

I den här filmen visar jag hur du jobbar med dina ordrar. Jag visar hur du ser detaljerna för en order, enkelt kommunicerar med kunden samt hur du ändrar status på en order i takt med att du jobbar med den. Jag visar också hur du enkelt jobbar med förhandsgranskning för att effektivisera arbetet ytterligare!

Snabbredigering och massändring

I den här filmen visar jag hur du snabbredigerar både produkter och sidor. Snabbredigering är ett otroligt smidigt verktyg för att snabbt ändra utvald information. Värt att nämna är att det även går att snabbändra kategorier, varumärken och blogginlägg på precis samma sätt som jag visar i filmen. Jag visar också hur du enkelt kan massändra information på produkter, så du slipper klicka in på var och en av dem om du vill göra en förändring till flera produkter, ett otroligt smidigt och välanvänt verktyg!

Bildhantering

I den här filmen visar jag hur du jobbar med dina bilder i din webshop. Jag visar hur du laddar upp en ny bild, fyller i information till den såsom namn, bildtext och alternativ text, men även hur du enkelt kan beskära en bild direkt i din webshop! Kom ihåg att produktbilder helst ska vara kvadratiska för bästa resultat!

Rabattkoder

I den här filmen visar jag hur du jobbar med dina rabattkoder. Jag visar hur du skapar en ny rabattkod och väljer vilken typ av rabatt den ska ge. Det går att styra i detalj hur du vill att rabattkoden ska fungera, allt från vilka produkter, kategorier eller varumärken den ska (eller inte ska) gälla för till vilka användare som kan utnyttja den. Det går även att ställa in hur många gånger den kan användas, hur länge den ska gälla, om den ska gå att kombinera med reavaror eller inte samt om man ska tillåta fri frakt.

Recensioner

I den här filmen visar jag hur du jobbar med dina recensioner av produkter i din webshop. Jag visar hur en ny recension kommer in och hur du godkänner den så att den syns på din hemsida. Jag visar också hur du enkelt kan gå in och svara på en kommentar, men också hur du kan redigera eller till och med ta bort en kommentar.

Blogg

I den här filmen visar jag hur man jobbar med sin blogg på webshoppen. Sökmotorer såsom Google älskar länkar in och ut från hemsidor och en blogg är det perfekta sättet att få till just detta. Jag visar hur du hittar din blogg och sedan två olika sätt att skapa nya inlägg. Vi lägger till en rubrik, massa text och en bild i blogginlägget. Vi väljer även en utvald bild som syns direkt på bloggsidan. Avslutningsvis visar jag återigen hur man kan lägga en länk på bilden så man hamnar på en specifik sida när man trycker på den.

Utvalda produkter

I den här filmen visar jag hur du jobbar med dina utvalda produkter. Jag förklarar vad en utvald produkt är och var de syns på din hemsida. Jag visar också hur du mycket enkelt ser om en produkt är utvald eller inte. Avslutningsvis visar jag givetvis också hur du väljer om en produkt ska vara utvald eller inte.

5 tips för att effektivisera arbetet

I den här filmen visar jag 5 tips hur du enkelt kan förenkla och effektivisera arbetet i din webshop!

• Välj vad du vill se på sidor
  • Välj var du vill se vad på sidor
  • Snabbredigera produkter, sidor och inlägg
  • Massändra produkter
  • Ändra innehållet på sidor direkt från webshoppen