BookHits program för databasunderhåll

1. Med menyn BOOKHIT / ALLMÄNT / ARTIKELKONTROLL gör du en kontroll av om artiklarnas moms och varugrupp.

2. Med menyn BOOKHIT / ADMINISTRATION / DATA / INFO gör du en kontroll av databasens tabeller.

När du öppnar fönstret sker en kontroll av alla tabeller och programmet markerar sedan vad som måste åtgärdas.

Markera berörda filer och starta sedan reparationer med knapparna överst i fönstret.

4. Med menyn BOOKHIT / ADMINISTRATION / DATA / HÄVA SPÄRRAR tar du bort spärrar som inte automatiskt släppts på olika poster.

När du väljer menypunkten startar programmet direkt.

5. Med menyn BOOKHIT / ADMINISTRATION / DATA / STRUKTURTEST kontrolleras databasens struktur.

När du väljer menypunkten startar programmet direkt.

6. Med menyn BOOKHIT / ADMINISTRATION / DATA / KONSISTENSTEST kontrolleras databasens konsistens.

När du väljer menypunkten startar programmet direkt.

7. Med menyn BOOKHIT / ADMINISTRATION / DATA / OFULLSTÄNDIG DATAIMPORT kontrolleras gjorda dataimporter.

När du väljer menypunkten öppnas ett fönster där du kan se ofullständiga dataimporter. Du kan välja att radera eller bearbeta dessa.

8. Med menyn BOOKHIT / ADMINISTRATION / DIAGNOS / KONTROLLER / ARTIKLAR och lösenordet "Amun" kan artikeldata kontrolleras och repareras.

Innan denna punkt körs måste databasen repareras. Funktionen kan köras under drift, men kan påverka programmets hastighet.

9. Med menyn BOOKHIT / ADMINISTRATION / DIAGNOS / KONTROLLER / KUNDER och lösenordet "Amun" kan kunddata kontrolleras och repareras.

Innan denna punkt körs måste databasen repareras. Funktionen kan köras under drift, men kan påverka programmets hastighet.