Google Analytics

Om du vill ha Google Analytics i din webshop så gör du följande:

1. Skapa ett Google-analytics konto

2. Skapa Spårnings ID

Det första vi ska göra när vi har skapat vårt konto är att välja "Administratör" uppe i listen till vänster.

I listan längst till vänster väljer vi "Skapa nytt konto".

Sedan fyller vi i alla uppgifter för vår webshop. När vi är klara godkänner vi villkoren.

Nu har vi skapat kontot och fått ett "Spårnings ID".

Det är just "Spårnings ID" som vi vill ha, i detta fallet "UA-52016672-1".

3. Lägg in Spårnings ID

Sedan loggar vi in på admingränssnittet för vår webshop. Vi går in under "Inställningar" - "Min butik".

Längst ner där hittar vi "Google Analytics".

Här skriver vi in koden från Google Analytics. Vi avslutar med att uppdatera.

Har du inte "Google Analytics" i din webshop? Kontakta Quadriga Support på support@quadriga.nu.