Rabattkod

Du kan generera rabattkoder i din webshop som kunderna sedan kan knappa in vid betalningen, och då få en angiven rabatt på sitt köp.

Du hittar rabattkoder under "Artiklar" - "Rabattkod".

Såhär ser sidan för rabattkoder ut.

Vi ser direkt att vi inte har någon rabattkod just nu, så vi klickar på "Ny rabattkod" för att lägga till en ny.

Då öppnas detta fönster.

Information

• Rabattkod - Själva koden som man skriver in. Det blir automatiskt en slumpmässig blandning av stora bokstäver, små bokstäver och siffror. Du kan dock ta bort detta och skriva vad du vill om du önskar en annan rabattkod.
  • Rabatt - Hur mycket rabatt ger koden? Du kan ge rabatt både i kronor och %. För att ge i kronor skriver du bara beloppet, och för att ge i % skriver du procentsatsen och avslutar med "%".
  • Minsta ordersumma - Finns det ett belopp man måste gå över för att rabattkoden ska gälla? Finns det inte det så skriv bara "1".
  • Utgångsdatum - När slutar rabattkoden att gälla?
  • Antal användningar - Hur många gånger kan varje kund använda rabattkoden? Lämna tomt för obegränsat antal användningar per kund.
  • Hur många artiklar ska påverkas av rabatten - Lämna tom för alla artiklar i ett köp.
  • Visa koden i orderinfo - Klicka i om du vill visa rabattkoden i orderinformationen.
  • Gäller ej kampanjartiklar - Klicka i om du inte vill att rabattkoden ska gälla kampanjartiklar.

Gäller mot

Här kryssar du i om du vill att koden ska gälla mot;

• Vissa ARTIKLAR
  • Vissa VARUGRUPPER
  • Vissa TILLVERKARE
  • ORDER SUB-TOTAL (alla varor, utan frakt)

Har du valt Artiklar, Varugrupper eller Tillverkare så väljer du vilka artiklar, varugrupper eller tillverkare det gäller genom att markera en eller flera med ctrl tangenten.

Du kan också välja att rabatten bara ska gälla vissa kunder. Det gör du genom att välja beloppet rabattkoden är på, vad den gäller (order sub-total, artiklar, varugrupper eller tillverkare) och sedan kryssar in "Kunder". Därefter väljer du vilken/vilka kunder koden gäller för genom att markera en eller flera med ctrl tangenten.

När du har tryckt på lägg till kan du kopiera koden och dela ut den till dina kunder. De kan då skriva in den när de ska betala och få den angivna rabatten.

Din rabattkod kan max vara 8 tecken.

Fri frakt

En av de vanligaste rabattkoderna man vill generera är "Fri frakt" eller liknande.

Då är det enklaste sättet att man skapar en ny kod som är på samma summa som frakten, skriver "fraktfritt" som kod och väljer att den ska gälla på Order sub-total. Då kommer kunderna få rabatten du angett på sitt köp.