Huvudartikel

Denna funktion kan användas för att skapa många artiklar som liknar varandra med mindre variation. Till exempel en tröja som finns i flera storlekar och färger. Funktionen kallas "storlekshantering".

Det allra första vi gör är att gå i menyn”Artiklar” – ”Main Article”.

Sedan trycker vi på ”Visa alla” och då får vi fram en lista på alla våra huvudartiklar.

När vi sedan trycker på ”Ny” får vi upp detta fönster. Här skriver vi in namnet på huvudartikeln samt väljer vilken varugrupp den tillhör.

När vi har tryckt på ”OK” väljer vi en leverantör och sen ser vi att huvudartikeln har kommit med i listan tillsammans med de andra huvudartiklarna.

För att sen lägga till underartiklar till denna huvudartikel trycker vi på ”Lägg till på huvud” eller ”Lägg till flera”. ”Add to Main” innebär att vi kopplar befintliga artiklar till den nya huvudartikeln och ”Lägg till flera” innebär att vi lägger till nya artiklar under huvudartikeln. Vi trycker på ”Lägg till flera”.

Då öppnas detta fönster. Här har vi ”egenskap 1” och ”egenskap 2”. Vi har också inköpspris och försäljningspris. Vi väljer egenskap 1 och 2, in köpspris och försäljningspris. Sedan läggs artikel automatiskt till.

Här ser vi att artikeln har lagts till i listan. Vi upprepar processen, men den här gången räcker det att vi ändrar egenskap 1 eller 2, så läggs den automatiskt till i listan.

Genom denna metod är det enkelt och effektivt att lägga till samma produkt i flera olika storlekar och färger snabbt och enkelt.

Vi kan också markera en rad direkt i tabellen och ändra den. Till exempel om vi har olika inköpspris beroende på storlek och färg. När vi är klara trycker vi på OK.

Genom att klicka på ”Ändra” kan vi skriva in leverantörens artikelnummer samt en EAN-kod, och sedan säljer vi varan som vanligt i kassan.