Lägg till karta

Se filmen nedan eller följ texten, steg för steg.

Leta fram adressen

Det allra första vi måste göra är att hitta adressen vi är ute efter på Google Maps.

Google Maps hittar du här.

I detta fallet söker vi på Drottninggatan 62 i Helsingborg.

Glöm inte att kontrollera så att kartan visar rätt adress, annars är det bara att leta vidare tills rätt adress visas på kartan.

Hämta kod

Nästa steg är att hämta koden för denna adress. Det gör vi nere i höger hörna.

Vi trycker på det grå kugghjulet och får upp följande alternativ.

Här väljer vi "Dela och bädda in kartan". Då öppnas denna ruta.

Här väljer vi "Bädda in karta".

Nu ska vi välja storlek. Medel fungerar, men för bäst resultat rekommenderar vi att man väljer "Anpassad storlek" och sedan skriver 800x400.

Sedan kopierar vi texten som visas (den som börjar med <iframe).

Lägg in kod

Nästa steg är att lägga in koden på rätt plats. Vi börjar med att öppna rätt text där vi vill ha den.

Här trycker vi på "Källa" längst upp i höger hörn.

Vi ser nu att det ser lite annorlunda ut jämfört med innan, detta eftersom den nu visar den rena källkoden.

Nästa steg är helt enkelt att klistra in koden vi hämtade från Google Maps på rätt ställe, i detta fallet under texten "Välkommen till vår butik på Drottninggatan 62 i Helsingborg".

Sedan är det bara att spara sidan, och när vi går in på webshoppen och tittar på sidan vi la in kartan på ser vi också att vi har fått en interaktiv karta som visar var butiken befinner sig.