Nyhetsbrev

När en kund skapar ett konto på din webshop kan man välja om man vill ha nyhetsbrev eller inte. De kunder som har valt "Ja" kommer få ett nyhetsbrev utskickat till sig varje gång du som administratör skickar ett.

Skapa nyhetsbrev

Det första du måste göra är att skapa ett nyhetsbrev.

Det gör vi genom att trycka på knappen "Nytt nyhetsbrev".

Vi ser till så att "Newsletter" är valt på modul, och sedan är det dags att skapa vårt första nyhetsbrev.

Vi skriver in en rubrik samt den text vi vill ska finnas med i nyhetsbrevet.

När vi är nöjda trycker vi på "Spara". Vi kan också trycka på "Avbryt" om vi vill avbryta.

Observera att du inte skickar nyhetsbrevet nu, bara skapar det!

Granska Nyhetsbrev

Nu är det dags att dubbellkolla så att allt ser okej ut.

Det gör vi genom att trycka på "Förhandstitta".

Sedan klickar vi "Tillbaka". Vill vi göra ändringar trycker vi på "Editera", annars trycker vi på "Lås". Detta innebär att vi har godkänt nyhetsbrevet och kan därmed skicka det.

Vi ser nu att vi har flera val.

• Editera - Ändra nyhetsbrevet
  • Radera - Radera nyhetsbrevet
  • Förhandstitta - Titta på innehållet i nyhetsbrevet
  • Sänd - Skicka nyhetsbrevet
  • Lås upp - Lås upp nyhetsbrevet, ta bort godkännande för sändning

Skicka Nyhetsbrev

För att nu skicka nyhetsbrevet trycker vi på "Sänd".

Vi ser hur brevet ser ut, att det i detta fall kommer skickas till 1 kund.

Vi väljer antingen "Sänd" eller "Avbryt". Vi trycker på "Sänd".

Brevet skickas nu, och när det är färdigt står det i rött "E-postutskick är klart!" och då vet vi att nyhetsbrevet har levererats.