Grundinställningar

Först av allt måste Du göra några grundinställningar för hur programmet skall fungera.

Användare

Gå till menyn ARKIV > ANVÄNDARE

Då öppnas ett fönster med två flikar där Du i första fliken kan Du söka och se befintliga användare, medan Du i andra fliken ser detaljer om enskilda användare.

För att lägga till en ny användare klickar Du på knappen.

Då öppnas ett nytt fönster där Du skriver in, och ( tar programmet själv fram).

Firma

Gå till menyn ARKIV > FIRMA.

Då öppnas ett fönster med två flikar där Du kan Du söka och se befintliga firmor.

​​För att lägga till en ny firma klickar Du på knappen.

Då öppnas ett nytt fönster där Du skriver in, och ( tar programmet själv fram).

Tänk på att ... Det som anges i fältet NAMN används för att namnge mappen dit eConnect skickar information för redovisningen (dvs eConnectors export-mapp )

För t ex kassasystemet EuroShop ligger databas-mappen i C:\program\EuroShop\EuroShop Databas\Database\Connectexport\.

Här finns också möjlighet att ange detaljerade uppgifter om kontaktperson på firman. Detta är framförallt intressant för en redovisningsbyrå som har många olika firmor upplagda i sin eConnector.

Konto

Gå till menyn FIRMA DATA > KONTO.

Varje firma har sina egna inställningar, och därför måste Du börja med att välja Firma.

Då öppnas ett fönster där Du kan ange standardkonto för alla transaktioner.

Du kan också ange verifikatserie för dagsavslut, kundfakturor och leverantörsfakturor.

Klicka på knappenför att göra ändringar.

Spara genom att klicka på knappen.

Det finns ett färdigt förslag till konto. Kontrollera om detta stämmer med Dina standardkonto. Ändra vid behov.

Varugrupper

I menyn FIRMA DATA > VARUGRUPP kan Du se de varugrupper som importerats tillsammans med försäljningen.

​Tänk på att ... Du måste göra en import från kassan för att få in uppgifter som t ex moms. Detta är information som importeras tillsammans med försäljningen.

I första fliken kan Du söka och se befintliga varugrupper som en lista.

I andra fliken kan Du se detaljer om enskilda varugrupper. Här kan Du ange särskilda inställningar för en varugrupp.

Du kan koppla varugruppens försäljning till ett, och Du kan tidsbegränsat koppla försäljningen till ett visst.

Tänk på att ...Varugrupperna importeras från kassasystemet tillsammans med försäljningen. Här behöver Du inte göra några ändringar om Du vill styra varugruppens försäljning till ett visst konto eller K/I-Ställe

Betalsätt och Kostnads/Intäktsställe

I menyn FIRMA DATA > INSTÄLLNINGARkan Du se de Betalsätt som importerats tillsammans med försäljningen.

Tänk på att ... Du måste göra en import från EuroShop för att få Betalsätt och K/I-Ställe. Detta är information som importeras tillsammans med försäljningenI första fliken kan Du se befintliga som en lista.

Klicka på knappen för att lägga till fler betalsätt.

Spara genom att klicka på knappen.

I andra fliken kan Du se befintliga som en lista.

​​Klicka på knappenför att lägga till fler K/I-Ställe.

Spara genom att klicka på knappen.

Betalsätt och K/I-Ställe importeras från kassan tillsammans med försäljningen. Här behöver Du normalt inte göra några ändringar eller kompletteringar.