Budget

Genom att göra en budget kan du hålla koll på företagets pengar lättare. Under menyn SKS – Administration - Budget gör du din budget.

Du måste göra en budget för varje varugrupp. Du markerar vilken varugrupp du vill arbeta med.

Du markerar vilken varugrupp du vill bearbeta, sedan klickar du på Ändra (papper med en penna). För att godkänna trycker du Enter eller på knappen med den ”gröna bocken”.

Du ser fjolårets omsättning och hur mycket det ökat .

BookHit kontrollerar de verkliga siffrorna med de budgeterade. Om budgeten är överskriden räknar BookHit också ut med hur mycket.

Statistik

Under menyn Statistik – Budget - Varugrupper, ser du en detaljerad översikt över budgetplaneringen och budgetutvärdering.

Under Statistik – Budget – Huvudgrupper / Ledare, får du samma uppgifter vad gäller dessa.

Dispositionslista

Under menyn Lager – Dispolista kan du i fältet längst ner till vänster se budgeten för just de artiklarna som du gjort ett urval på.