Integration med bokföring

Integration med redovisning

Öppna menyn Bookhit > Basdata > Redovisningsgränssnitt > Välj typ

Där skall du välja eConnect.

Inställningar i PC-kassa

Under menyn Bookhit > Arbetsplats > PC-kassa skall du kontrollera att punkten ”Tillåt kvittoposition utan belopp” ej är markerad.

Dagsavslut

Det som nu händer är att rutinerna för dagsavlut blir något ändrade. Här blir man tvingad att använda sig av knappen boka. Denna funktion genererar nämligen filen som sedan skall läsas in i eConnect.

När man har klickat på knappen ”boka” öppnas ett nytt fönster där man genom att klicka för ”kryssrutorna” för de olika betalsätten. Programmet hämtar automatiskt de belopp som är aktuella för respektive betalsätt.

Efter man har klickat för kryssrutorna. Klickar man på knappen ”Boka”. Programmet växlar tillbaka till föregående fönster där man fortsätter med att klicka på knappen ”Genomföra dagsavslut”.

Via eConnect kan du nu bokföra ditt dagsavslut som ett färdigt verifikat helt automatiskt. Alla siffror kommer direkt med på verifikatet och konto.

Notera att BookHit arbetar med moms uträknad på hela försäljningsbeloppet, medan eConnect arbetar med moms per försäljningsrad. Detta kan resultera i öresdifferenser. För tillgodohavande och presentkort bokförs förändring under dagen