Storlekshantering

Det finns två olika sätt att hantera storlekar på zeppelin webshop.

Separata artiklar

Separata artiklar innebär att webshoppen hanterar varje storlek eller typ som en egen artikel. Detta rekommenderas om du har dyrare varor eller olika informationstexter för varje storlek eller typ. Då hanterar du också artiklarna som vanligt i Euroshop, alla storlekar är en egen artikel.

Sammanslagna artiklar

Du kan även ha "utökad storlekshantering" i din webshop. Det inenbär att webshoppen slår ihop flera artiklar och endast visar en artikel, men med olika alternativ beroende på storlek och färg.

Automatisk parning

För att den automatiska parningen ska ske när du gör en import från Euroshop krävs det att följande krav uppfylls:

• De produkter som ska paras har EXAKT samma artikelnamn (detta då produkterna paras automatiskt baserat på namnet)
  • Egenskap 1 i Euroshop används till storlek.
  • Egenskap 2 i Euroshop används till färg.

Om du köper till denna funktion i efterhand krävs det att du gör en total export från Euroshop med alla artiklar, och sedan läser in dem i webshoppen igen.

Manuell parning

Du kan också para artiklarna manuellt. Det gör du genom att under artikelkortet i webshoppen, skriva in en "Huvudartikel". Sedan skriver du in samma huvudartikel (EXAKT samma namn) på de artiklar du vill att den ska paras med.

Observera att Egenskap 1 och Egenskap 2 fortfarande kommer att vara det som anger de olika alternativen du kan välja mellan, det är alltså viktigt att det är rätt i Euroshop.