Uppdateringar

Uppdatering till version 2018

Alla programlicenser behöver en aktiveringskod den 31 december 2017 för fortsätta arbeta och uppgradera till version 2018. Denna får du med epost i december.

Om du inte fått din aktiveringskod, skall du kontakta ekonomiavdelningen (ekonomi@quadriga.nu).

Klicka på knappen AKTIVERA NU och skriver in din kod för att starta uppdageringen. Därefter går uppdateringen automatiskt.

Tills du fått aktiveringskoden klickar du på knappen AKTIVERA SENARE.

Instruktion för uppdatering till version 2018

För att kunna uppdatera krävs att du har den senaste versionen av version 2017.

Kontakta oss på e-post support@quadriga.nu eller telefon 042-3009600 du har en äldre version.

Från mitten av december visas ett varningsfönster att din licens måste förnyas. Här klickar du bara OK för att att komma vidare och arbeta som vanligt. De sista dagarna visas en nedräkning i detta fönster.

I detta fönster skall du skriva in:

• Företagsnamn

• Kund-nummer

• Aktiveringskod

• Företagets officiella epost-adress

OBS Uppgraderingen kräver en REINDEX och det betyder att detta program måste köras. Reindex ligger i samma mapp som EuroShop (Program > EuroShop > Reindex). Reindex kan ta tid, därför bör du göra det i god tid innan morgonöppning eller efter stängningsdags.

Problem som kan uppstå

• Du har skrivit in fel siffror, kontrollera och skriv in igen.

• Du har ett antivirusprogram/brandvägg som blockerar register ändringar.

Du måste ställa in antivirusprogram/brandvägg så att ”updatemanager.exe” har tillstånd att verka och att registrera ändringar i ditt kassasystem. Eftersom detta är funktioner som är unika för varje enskilt antivirusprogram/brandvägg, kan inte EuroShop-supporten hjälpa dig med detta. Istället måste du kontakta din egen IT-avdelning eller den som sålt dessa program till dig.

• Om antivirusprogram/brandvägg stoppar uppdateringen, märks det genom att du får samma meddelande om att aktivera 2018 nästa gång du startar programmet. Då får du göra detta manuellt istället med programmet UPDATEMANAGER som finns i START > ALLA PROGRAM > "PROGRAMNAMN" > UPDATEMANAGER.

Kontakta supporten på tel 042-3009600 eller epost support@quadriga.nu om problem uppstår.