Touch-kassan

Under lokala inställningar kan du välja att använda Euroshop i en touchvariant. Det ser då ut såhär:

I touch-kassan kan du behöva trycka på de vita pilarna längst ut till höger samt vänster för att komma åt vissa knappar.

Funktionsmässigt är touch-kassan samma som i den vanliga, förutom att alla knappar är anpassade för att man ska kunna navigera sig fram med fingrarna.

Till vänster har du alla dina varugrupper. I takt med att du väljer en varugrupp ändras artiklarna, som du har till höger om varugrupperna. Med pilarna längst upp och längst ner kan du bläddra mellan dina varugrupper och artiklar. Du kan självklart också använda en scanner, precis som i den vanliga kassan.

Du kan också byta färger på varugrupperna och artiklarna. Detta gör du under lokala inställningar.

För att lägga till en produkt trycker du bara på den. Vill du lägga till en produkt flera gånger, trycker du på knappen lika många gånger som du vill lägga till den.

Till höger på sidan ser du alla produkter som är inslagna. En skillnad mot den vanliga kassan är dock att du inte väljer betalningsmetod direkt. Du har endast en stor OK knapp.

När du trycker på den öppnas detta fönster:

Här väljer du med vilken betalsätt kunden vill betala, och när du är klar trycker du på OK. Här kan du också ge rabatt på köpet, både i kronor och procent. Till höger har du ett siffertangentbord där du kan skriva in beloppet som kunden betalar om du inte får jämna pengar eller vill betala över beloppet.