Webstatistik

Webbstatistik är ett verktyg för att ha kontroll över försäljning och lager även när duinte befinner er i butiken. Där ser du siffror och diagram i en vanlig webläsare som t ex Explorer.

OBS Webstatistik är en extrafunktion.

Webstatistiken bygger på att EuroShop automatiskt skickar statistik till en webserver.

Där kan du sedan läsa och utvärdera dina siffror utan ett specialprogram.

Du loggar in med en vanlgit internetläsare som t ex Explorer och ser din unika stastitik.

Har du flera butiker kan du se siffror och diagram för alla butiker tillsammans eller för en utvald butik.

Inloggning

Ni finner er webbstatistik på addressen http://xxxxxxx.shopstatistik.se (där "xxxxxxx" byts ut mot ditt butiksnamn). Skriv in denna adress i en vanlig websläsare (t ex Explorer).

Därefter skall du lägga in med ditt unika användarnamn.

Därefter är Webstastistiken igång och du väljer meny beroende på vad du vill göra.

Användare

Under "Lista användare" kan du se en lista över de användare som har tillgång till webbstatistiken.

Det går att klicka direkt på användaren i denna lista för att kunna redigera dennes detaljer och byta lösenord.

Under "Ny användare" kan du lägga till fler användare i webbstatistiken.

Produkter

"Sök produkt" använder du för att med fritext söka efter en eller flera artiklar.

Under "Lista produkter" kan du se en lista över de produkter som finns i webstatistiken.

Det finns flera olika alternativ för hur listan skall visas. Det väljer du i det extra menynfält som finns överst på sidan, direkt under huvudmenyn.

Under "Varugrupper" visas en lista över varugrupper som finns i webstatistiken. för att uppdatera hur många hur många produkter som finns i varje grupp så klickar du på uppdatera-knappen.

Funktionen "Importera produkter" använder när du läser in ditt varulager från kassan till webstatistiken. I kassan sker själva exporten från internetmenyn.

Inställningar produktimport skall se ut som nedan (med undantag för att textfilen inte behöver heta mina_artiklar.txt).

"Automatisk produktimport" är en funktion som används vid den automatiska importen som görs på schemalagd basis via din dator. I regel behöver du aldrig klicka på denna knapp, men vid manuell export av försäljningssiffror kan den användas som alternativ.

Statistik

I undermenyn "Försäljning" kan du se er försäljning på flera olika sätt. Bland annat på årsbasis, veckobasis eller fritt valda perioder.

Under "Topplistor" visas produkter eller varugrupper som säljer mest.

Under "Lagervärde" visas aktuellt lagervärde baserat på de artiklar som är uppladdade till webbstatistiken.

Inställningar

Om mer än en butik laddar upp data till webbstatistiken så olika "Lagerplatser" skapas och administreras här.

"Optimera databasen" utför flera olika beräkningar för att göra databasen snabbare. Den behöver normalt ej användas.

Logga ut

Loggar ut den aktuella användaren ur webbstatistiken.