Snabborder

Snabborder för både kund och lager kan skapas direkt i kassan, i artikelfönstret och i kundfönstret.

Det fungerar på samma sätt i alla tre med små skillnader. Här nedan beskrivs hur snabborder sker i kassan.

Skapa snabborder

Snabborder skapar du direkt från kassafönstret. Där börjar du med att söka efter en artikel genom att trycka F6 eller klicka på knappen SKAPA ORDER.

Ett sökfönster öppnas. Där skriver du in vilken artikel du söker.

Ett nytt fönster öppnas där du ser alla artiklar som svarar upp mot det du sökte efter.

Välj en artikel genom att markera den och klicka OK. Då öppnas ett nytt fönster där du skall välja kund till ordern.

Sök en kund och välj sedan genom att markera den och klicka OK. Då öppnas ett nytt fönster där du skall ange antal för din kundorder. Du kan också passa på att beställa ett antal till ditt lager.

Därmed är ordern registrerad.

OBS För att skicka den till leverantören, måste du godkänna den i dispolistan.