Utskrift till PDF

PDF är ett generellt format på dokument som kan användas och läsas i de flesta datorer och system. PDF kan bland annat användas för att skicka dokunemt via mail.

Genom tredjepartsprogram kan utskrift av faktura (och andra dokument) ske till PDF. Ett sådant tredjepartsprogram är Cute PDF.

Installation av Cute PDF

Börja med att hämta Cute PDF från http://www.cutepdf.com/products/cutepdf/writer.asp.

Starta installationen.

Läs och acceptera licensavtalet.

Ta bort att "Ask Toolbar" skall installeras. Detta är en tilläggsprodukt som du inte behöver/önskar ha.

Klicka på INSTALL.

Installera PS2PDF converter

Nu skall det komma en fråga om du vill installera PS2PDF converter. Om inte, om klickar du på HERE i nästa fönster.

Ett nytt fönster öppnas där du klickar på HERE och sedan väljer KÖR.

Nu hämtas filen och där det är klart, klickar du på SETUP.

Det kommer inget meddelande att installationen är klar, men ett svart fönster blinkar till och sedan är det klart.

Välj Cute PDF som skrivare

Bland dina skrivare på datorn, finns nu en ny som heter CutePDF Writer och är valbar som skrivare i windosprogram.

I EuroShop finns det två alternativ för att skriva ut till PDF.

• Du kan ange att EuroShops standardskrivare skall vara CutePDF Writer
  • Du kan använda dig av förhandsgranskaren, och sedan välja skrivare vid varje utskriftstillfälle.

Vid utskrift till PDF kommer alltid frågan "var du vill spara din utskrivna PDF-fil" och vad filen skall heta.

Därefter sker utskriften. Dvs en PDF-fil skapas på den plats du valt och med det namn du valt.