Extra betalsätt

Två betalningssätt är fasta och kan ej ändras. Dessa är KONTANT och KORT. Dessa finns alltid med, men Du kan komplettera med ytterligare åtta betalningssätt.

Sätt markören i ett fält och klicka på knappen ÄNDRA. Skriv sedan in namnet Ditt nya betalningssätt.

Därefter bestämmer Du hur betalningssättet skall fungera. Du har två alternativ:

• Aktivera INTE koppling mot artikel (om Du har presentkortsmodulen).

Det blir ett helt vanligt betalningssätt som kan användas i kassan och totalbeloppet visas på dagsavslutet. Precis som t ex kontanta pengar.

• Aktivera koppling mot artikel. Denna funktion gör att Du kan få detaljerad statistik över betalningssättet. Lämpligt framförallt för presentkort.

Du säljer ett presentkort som en helt vanligt artikel. I artikelstatistiken ser Du detaljerad statistik över när och hur Du sålt varje enskilt presentkort.

Du kan också ange serienummer för att följa presentkorten ännu mer noggrant.

Vid inlösen av ett presentkort kontrolleras vilka presentkort som sålts och dess belopp. Pricka av genom att kontrollera serienummer.