Onix uppdatering av Bokrondellen

Den 16 mars byter Bokrondellen sin integration till kassor. Den nya integrationen kallas Onyx 3.0. Det betyder att från den dagen fungerar inte längre artikelimport och direktorder till det gamla systemet.

OBS... Om du inte uppgraderar kan BookHit inte läsa in de nya artikelfilerna från Bokrondellen. Och Bokrondellen kan inte läsa in dina order.

Uppgradering sker i fyra steg:

1. Uppdatera programmet

Själva programuppdateringen kommer automatiskt torsdag den 15 mars 2012. Starta om BookHit efter dagsavslut (eller annan lämplig tidpunkt då kassan kan stå still fem minuter), och då kommer uppdateringen att hämtas och installeras.

2. Aktivera funktionen

Aktivera nya Onix 3.0-kopplingen och Bokrondellen webpage i menyn ARKIV > REGISTRERINGSKODER.

I den menyn öppnas ett fönster där du skriver in dina unika registreringskoder.

Klicka på knappen ÄNDRA och i det popup fönster som visas väljer du Onix 3.0 och fyller i den registreringskod som du fått med epost. Spara genom att klicka OK.
Description: F:\Registrering\Registrering3.png
Gör samma sak för Bokrondellen webpage  (direktvisning av Bokrondellens hemsidor).

Därmed är de nya funktionerna registrerades, men ännu ej aktiverade

3. Aktivera Onyx och Bokrondellen webpage i inställningarna

Gå till menyn ARKIV > ALLMÄNNA INSTÄLLNINGAR och välj fliken EXTRA FUNKTIONER.
Description: F:\Registrering\Aktivering1.png
Klicka på knappen ÄNDRA och boka i Bokrondellen Onix 3.0 och Bokrondellen integration (webpage). Spara genom att klicka OK och starta sedan om programmet.

OBS... Du måste starta om programmet för att funktionerna skall bli aktiva.

4. Skriv in ID och lösenord för Bokrondellen

Den nya funktionen Bokrondellen artikelinfo innebär att du ser Bokrondellens artikelinfo direkt i BookHit ES som en ny flik på respektive artikel. För att detta skall fungera måste du ange ID och lösenord till Bokrondellens websida. Annars kan BookHit ES inte logga in korrekt.

Det gör du i menyn TILLÄGGSFUNKTIONER-> BOKRONDELLEN.

Fyll i uppgifterna och spara genom att klicka OK.