Installation av kontrollenhet

Tidsbokning

Du bokar tid för installation av kontrollenhet på www.boka.euroshop.nu.

Kontrollera portar på datorn

1     Kontrollera att du fått en kontrollenhet för varje kassa.

Ingen kassa kommer att fungera utan ansluten kontrollenhet. Det är ej heller möjligt att flytta runt

kontrollenheter för att använda dessa på olika kassor.

Beställ omedelbart fler om du saknar kontrollenhet till någon av dina kassor.

Det gör du enklast genom att använda blanketten nedan.

2  Kontrollera att varje kassadator har en ledig com-port (kallas också seriell port). Denna port ser ut så här:

Finns det ingen ledig com-port måste du (för varje kassa) beställa en adapter som konverterar com-port

till usb-port.

Det gör du enklast genom att använda blanketten nedan.

3  Om du skall använda usb ... kontrollera att varje kassadator har en ledig usb-port. Denna port ser ut

så här:

Finns det ingen ledig usb-port måste du (för varje kassa) beställa en hub.

Det gör du enklast genom att använda blanketten nedan.