Underhåll och Reindex

Ett särskilt program, REINDEX, finns i BookHit ES-mappen.

Detta är ett program som dels uppdaterar databasen när det tillkommer nya fält (i samband med uppdateringar kan du bli uppmanad att köra reindex) och som dels kan reperera skador.

Skulle en Reindex behöva utföras säger programmet automatiskt till.

Du kan starta programmet via Windows startmeny (START / PROGRAM / BOOKHIT ES / REINDEX).

Ett fönster öppnas och Du behöver bara klicka på START. Därefter sker reparationer och reindexering automatiskt.

Du bör alltid köra REINDEX efter att ha installerat en uppdatering.

OBS ... Tänk på att REINDEX kontrollerar bara den aktiva databasen. Har Du flera databaser som Du växlar mellan, måste Du köra REINDEX för varje databas separat.

REINDEX löser bl a följande problem:

• Databas-strukturen anpassas till den senaste version.
  • Artiklar som skadats av ctrl-alt-del vid nyregistrering raderas.
  • Om BookHit ES avslutas felaktigt kan arbetsplatser blockeras och Du får meddelandet ”För många arbetsplatser anslutna till databasen”.