Varuingång med order

När du får hem varor till butiken skall du alltid göra en varuingång, detta för att du skall få rätt lagersaldo.

En varuingång gör du via menyn VARUINGÅNG > VARUINGÅNG.

Klicka på knappen SKAPA INLEVERANS för att börja din varuingång.

Du börjar med att ange vem som är leverantören av varorna via knappen SÖK LEVERANTÖR, därefter kan du scanna ISBN/EAN i fältet LEV.ART.NR för artikel, artikeln är funnen och du anger i ANTAL hur många exemplar du fått hem.

Vi väljer att leverera in boken Thailands öar och stränder, och vi fick hem 3 exemplar.

Eftersom vi lagt en order i systemet på 3 st av denna bok kommer följande ruta upp, alla lagda order på just denna artikel visas i detta fönster.

Skulle beställningen inte vara just denna order, så klickar du på knappenAVBRYT och varuingången kommer bokas, men inte mot någon order.

Just denna leverantörsorder består av en kundorder (1ex.) och en lagerorder (2ex.).

När det är en kundorder kan vi här skriva ut en kundorderetikett, bestående av Kundnamn, telefonnummer och en streckkod som baseras på kundordernumret.

Denna etikett skriver du via knappen Kundorderetikett.

När du fördelat dina exemplar på ordern klickar du på knappen OK, och du kan fortsätta med nästa vara från samma leverantör.

När du är klar med varuingången klickar du på knappen SPARA för att boka den i systemet.

OBS Om du inte sparar kommer varuingången inte sparas och artiklarna får inte ett uppdaterat lagersaldo.