Stor offert

I OFFERT kan Du skapa stora offerter (dvs normala offerter på A4-papper), som sedan kan korrigeras innan de överförs till kassafönstret för fakturering.

Skapa offert

Offert-funktionen fungerar i princip på samma sätt som kassan …

1. Ange artiklar
  2. Lägg en eventuell rabatt direkt på artikelraden.
  3. Ange kund
  4. Ange eventuell totalrabatt på hela offerten (om kunden har en totalrabatt så kommer denna automatiskt – precis som i kassan).

TIPS ... Kundens kreditbetyg visas nere till vänster i form av en grön, gul eller röd knapp

Dessutom finns möjligheten att registrera två texter som skrivs ut på fakturan. Den ena överst (före artiklarna) och den andra sist (efter artiklarna).

Då man ofta skriver samma standardbudskap i dessa fält, står texten kvar till nästa gång när Du lämnar fönstret.

Vem gjorde offerten ?

Längst uppe i den blå programlisten visas alltid namn på den användare som är inloggad i EuroShop.

På samma sätt som i kassan kan du ange vem som gör offerten.

Tryck F12 och ett nytt litet fönster öppnas.

Lägga upp offertpersonal

Klicka på knappen NY och ange nummer och namn på en person som arbetar med offerter. Spara genom att klicka på OK.

Lägg in all offertpersonal på detta sätt med personliga nummer.

Byta offertpersonal

Sedan kan ni växla offertpersonal genom att trycka F12-tangentenm skriva in personens nummer och trycka ENTER.

Nu visas namn på offertpersonalen i den blå programlisten.

När Du är klar med offerten, klickar Du på knappen SKAPA OFFERT. Då öppnas ett fönster där Du anger giltighetstid och kundens referens.

När Du sedan klickar OK skrivs offerten ut.