Gör faktura av följesedel

Följesedlar som skapats i kassan måste förvandlas till fakturor. Det gör Du i menyn FÖRSÄLJNING / FÖLJESEDEL.

Här kan Du söka efter vissa följesedlar eller visa alla.

OBS ... Rader med röd text är följesedlar som redan omvandlats till fakturor.

TIPS ... Dubbelklicka på en följesedelsrad eller gå direkt till nästa flik ”Visa följesedel” och Du ser alla detaljer

Markera de följesedlar Du vill göra fakturor av genom att ”kontroll-klicka” på deras rader. Klicka sedan på knappen SKAPA FAKTUROR FÖR MARKERADE.

Eller klicka på SKAPA FAKTUROR FÖR ALLA.

Då öppnas ett nytt fönster (ser ut som kassafönstret). Där samlas flera följesedlar till samma kund, till en samlingsfaktura. På varje rad kan Du se följesedelsnummer och följesedelsreferens.

Nu kan Du både skapa en faktura och låta kunden betala kontant.

TIPS ... I följesedelfönstret finns också en knapp för INTERN FÖRSÄLJNING (då bokas inga pengar i kassan)

Du kan också häva följesedlar, och då bokas varorna tillbaka in i lagersaldot.