Utleverans av kundorder i kassan

När du har fått hem varorna som du skapat en kundorder på, är det dags att leverera ut dessa till kund. Det gör du via Kassan.

Det finns två sätt att hitta kundens order i systemet.

• Det första är att använda sig av fältet KUNDORDER som finns i kassabilden.
  • Det andra är att använda sig av knappen KUNDORDER.

Om du använder fältet KUNDORDER

I fältet KUNDORDER scannar du den kundorderetikett som du skrev ut vid inleverans av varorna. Det räcker med att scanna en av de etiketter som tillhör en kundorder för att systemet skall finna alla artiklarna och ta dessa till kassan tillsammans med kundinformationen.

Om du använder knappen KUNDORDER

Om du istället klickar på knappen KUNDORDER, så visas alla kundorder redo att leverera ut till kunder. Om en och samma kund har lagt flera kundorder och vill hämta dessa samtidigt går det bra att markera flera genom att hålla Ctrl-tangenten nere och markera flera. Därefter klickar du på knappen LEVERERA TILL KUND.

Oavsett vilket sätt du väljer att söka efter din order kommer kundorderns alla artiklar att hamna i kassan.

I detta fall har kunden lagt en handpenning på ordern när den skapades, detta kommer systemet ihåg och drar därför av 200 SEK från orderns totala försäljningspris.

Nu genomför du försäljningen som vanligt, antingen mot betalsätt eller mot faktura/följesedel.