Kund i kassan

Vill Du ange vilken kund som gjort köpet, så registrerar Du kundnummer i fältet KUND och trycker ENTER. Då visas automatiskt kundens namn, adress, kreditbetyg och rabatt. Den delen av adressen som står i det större vita fältet kan Du ändra och därmed t ex få en tillfällig adress på kvittot. Denna ändring gäller bara detta enskilda kvitto.

Det finns två knappar som hjälper Dig registrera kund, SÖK KUND och NY KUND.

Samtidigt med kundens namn och adress, visas också kreditbetyget genom att kreditknappen till höger om kundfältet byter färg till röd, gul eller grön beroende på betyg.

OBS ... Röd knapp på kreditbetyg blockerar kunden för fakturering.