Kortbetalning med Auriga

Själva försäljningen registrerar Du precis som vanligt.

Du arbetar som vanligt i kassan, men så snart Du börjar registrera artiklar i kassan, ändras texten i terminalens lilla textfönster från NY KUND till DRA KORT (Du ser själv samma text i kassans ”spegel”).

När Du sedan väljer KORT som betalningsmedel öppnas kortfönstret.

Kunden skall dra sitt kort och och bekräfta med PIN-kod. Då stängs fönstret automatiskt.

Men du kan också registrera kortet manuellt och bekräfta med ENTER.

Om det är ett bankkort, kan Du nu få frågan det är KREDIT eller KONTO. Välj ett av alternativen och bekräfta med ENTER.

Nu sker kortkontrollen och under tiden kan Du registrera kundens ID-kort.

Nu genomförs kortköpet och när det är klart stängs kortfönstret och Du kommer tillbaka till kassafönstret.

Samtidigt skrivs alla underlag ut på Din vanliga kvittoskrivare, och kassan är redo för nästa försäljning

OBS ... Notera att Electron-kort (typ Maestro) inte kan efterregistreras genom en manuell inmatning. Det är ej hellre möjligt att göra ett offline-köp på dessa kort.

OBS ... Electron-kort måste av säkerhetsskäl alltid dras genom maskinen.

På natten skickas alla transaktioner till Auriga och pengarna sätts in på Ditt konto. För att Detta skall kunna ske får servern (eller annan dator där programmen AuServer och AuKort ligger) ej stängas av.