Lagerkorrigering

Det händer att lagret måste korrigeras. Till exempel på grund av att man kastar skadade varor, ”hittar” oregistrerade varor på lagret. Det kan ske genom en delinventering eller genom försäljning via kassan. Men det finns också en funktion för lagerkorrigering.

Denna ligger direkt på artikel och aktiveras med knappen LAGERKORRIGERING

Eftersom lagerkorrigering endast får utföras med användare med behörighet som administratör, visas en inloggningsruta.

Efter att ha loggat in öppnas ett fönster där användaren kan ange:

• Ett positivt eller negativt värde som lagersaldot skall justeras med. T ex ”5” om du vill öka lagret med fem artiklar. Eller ”-5” om du vill minska lagret med fem artiklar
  • En orsak till justeringen. T ex ”Skadade exemplar som skall kastas”. Denna text visas sedan i logglista över vilka lagerkorrigeringar som utförts.

I menyn ARTIKEL > LAGERKORRIGERING HISTORIK hittar du sedan logglistor över alla gjorda lagerkorrigeringar.