Uppdatering av program

I Bookhit ES finns en funktion för automatiska uppdateringar. Detta gör att det är enkelt att hålla sig ajour med den senaste versionen av EuroShop. Om det är så att du inte har tillgång till internet på din dator, kan vi istället skicka ut uppdateringen på en skiva. Kontakta supporten så gör vi en notering på detta.

OBS... Tänk på att under uppdateringen kan du inte arbeta med EuroShop samtidigt, och att alla kassor måste uppdateras innan du kan börja arbeta igen.

Om du ser att det finns nya uppdateringar går du runt och uppdaterar en kassa efter den andra tills alla är uppdaterade. Om en reindex skall köras (när uppdateringen medför ändringar av databasen), behöver du bara göra det från en kassa (snabbast är att göra det från den kassadator där databasen ligger).

OBS... När du kör en reindex måste EuroShop vara nedstängt på samtliga kassor, det är mycket viktigt.

Varje gång EuroShop startas så görs en kontroll om det finns en nyare version. Om det finns det kommer du, när du loggar in i EuroShop, att få följande fönster:

​Nu kan du välja att uppdatera nu eller uppdatera senare. Om du väljer att uppdatera senare kommer denna fråga att dyka upp nästa gång du startar programmet.

Om du klickar ”Uppdatera nu” kommer Euroshop att avslutas och följande fönster öppnas:

När du fått upp guiden för automatiska uppdateringar så följer du bara instruktionerna. När själva uppdateringen är klar klickar du slutför.

Du kommer då tillbaka till uppdateringstjänsten som tar bort temporära filer och när den är klar får du följande meddelande:

Nu kan du starta EuroShop som vanligt.

Vad gör jag om det inte fungerar automatiskt?

Om uppdateringsfönstret ej dyker upp efter du tryckt på ”Uppdatera nu” så har troligtvis ditt antivirus eller din brandvägg stoppat den. Då kan man starta den manuellt. Det gör du genom att starta programmet Updatemanager som ligger i EuroShop-mappen.

EuroShop-mappen hittar du här:

• Om du har Windows XP ligger den default i C:\Program\Euroshop.
  • Om du har Windows Vista eller Windows 7 ligger den default i C:\Program (x86)\EuroShop.