Automatiska uppdateringar

I BookHit ES finns en funktion för automatiska uppdateringar. Detta gör att det är enkelt att hålla sig ajour med den senaste versionen av BookHit ES. Om det är så att du inte har tillgång till internet på din dator, kan vi istället skicka ut uppdateringen på en skiva. Kontakta supporten så gör vi en notering på detta.

Varje gång BookHit ESstartas så görs en kontroll om det finns en nyare version. Om det finns det kommer du, när du loggar in i BookHit ES, att få följande fönster:

Nu kan du välja att uppdatera nu eller uppdatera senare. Om du väljer att uppdatera senare kommer denna fråga att dyka upp nästa gång du startar programmet.

Först uppdateras själva programmet, och sedan kan det krävas en uppdatering av databasen (inte alltid, bara om program-uppdateringen också behöver ändringar av databasen).

OBS... Tänk på att under uppdatering kan du inte arbeta med BookHit ES samtidigt, och att alla kassor måste uppdateras innan du kan börja arbeta igen.

Vad gör jag om det inte startar automatiskt?

Om uppdateringsfönstret ej dyker upp efter du tryckt på ”Uppdatera nu” så har troligtvis ditt antivirus eller din brandvägg stoppat den. Då kan man starta den manuellt. Det gör du genom att starta programmet Updatemanager som ligger i BookHit ES-mappen.

BookHit ES-mappen hittar du här:

• Om du har Windows XP ligger den default i C:\Program\BookHit_ES.
  • Om du har Windows Vista eller Windows 7 ligger den default i C:\Program (x86)\BookHit_ES.