Syfte

Centralorder är ett program för butikskedjor som gör centrala inköp och fördelar inköpta varor till sina butiker. Med hjälp av olika fördelningsnycklar kan den inköpta mängden varor fördelas med olika antal på butikerna. När centralen lagt in en order, skickas information till butikerna om vilka leveranser de kan vänta sig. Beroende på centralens inställningar, kan sedan butikerna korrigera sina order innan centralen skickar totalordern vidare till leverantören.

Leverantören får sedan en order för varje butik med information och antal. Varorna skickas dit direkt till butikerna och man har sparat mycket tid och jobb för varje enskild butik.