Fältbeskrivningar för import

Artiklar

Rödtext = tvingande fält.

• Nummer : Programmet artikelnummer, vanligen en löpande numrering.
  • Namn : Namn på artikel.
  • Egenskap 1 – 4 : Information på artikelkortet som står under Egenskap 1 -4 (om detta inte ändrats på varugruppen).
  • Info 1 – 4 : Information på artikelkortet om artikeln (flera kan läggas till på varugruppen och väljas i dropdown meny).
  • InPris*100 : inköpspris i ören (25,50kr = 2550).
  • Påslag*100 : Hur mycket man lägger på på inköpspriset (även här i ören).
  • UtPris*100 : Försäljningspriset (Också i ören).
  • Kampanj : Om artikeln ingår i någon kampanj kan man namnge kampanjen här.
  • VgrNr : Varugrupps numret som artikeln tillhör i EuroShop.
  • Serienummer : 0 = artikeln har inget serinummer 1 = artikeln har serienummer (inget värde = 0)
  • Rabattspärr : 0 = ingen rabatspärr, 1 = ingen rabatt kan ges på artikeln ( inget värde = 0).
  • Moms : vilken moms artikeln har 0, 6, 12, 25.
  • Huvud EAN : Streckkod för artikeln (kan lägga in fler streckkoder på artikelkortet).
  • Standard Artikel : 0 = Får säljas, 1 = Får ej säljas
  • Huvud Leverantörs NR : Nummer på Huvudlevernatören i programmet.
  • Huvud Leverantörs ArtikelNR : Leverantörens Artikelnummer på artikeln.
  • Webshop : Ska artikeln exporteras till våran webshop?
  • Får ej beställas : Får artikeln beställas genom programmet.
  • Ej säljas utan lager : Artikeln kan inte säljas om lagersaldo är 0 el mindre i EuroShop.
  • Mini Lager : Ett sätt att få order förslag genom EuroShop om Saldot lika med eller under detta.
  • Våg : Ska våg användas till denna artikel?
  • Pris baserat på : 0 = 1g, 1 = 100g, 2 = 1kg.
  • Inaktiv Artikel : Artikeln ska inte dyka upp i sökningar i EuroShop förrän datum ÅÅÅÅ-MM-DD.
  • Artikelnr i redovisning : Artikeln har ett annat artnr i redovisningsprorgammet, detta kan skrivas in här.
  • Central pris förfrågan : Artikeln får sitt pris från centralen
  • UtPris från Centralen*100 : Artikeln får sitt pris från centralen
  • Skicka Ej till filial : Centralen skickar inte artikeln till filialen
  • Order förpackning : antal artiklar / förpackning
  • Lagersaldo : Antal artiklar i lager
  • Ny rad artikel : Ska varje inslag av artikeln i kassan hamna på en ny rad (0/1)
  • Bonus-artikel : Ska denna artikeln vara bonusgrundande (0/1)

Varugrupper

• Vgr-nr : Varugruppsnummer i programmet, vanligen en löpande numrering.
  • Namn : namn på varugruppen.
  • Egenskap1 Namn : Byter text på Egenskap-1 till detta (ex. istället för egenskap-1 står det Vikt) på artikelkortet
  • Egenskap2 Namn : Byter text på Egenskap-2 till detta (ex. istället för egenskap-2 står det Vikt) på artikelkortet.
  • Egenskap3 Namn : Byter text på Egenskap-3 till detta (ex. istället för egenskap-3 står det Vikt) på artikelkortet.
  • Egenskap4 Namn : Byter text på Egenskap-4 till detta (ex. istället för egenskap-4 står det Vikt) på artikelkortet.
  • Moms : Vilken moms har varugruppen
  • Påslag*100 : har varugruppen något generellt påslag (skrivs i ören).
  • Info1 Namn : Byter text på Info1 till detta (ex. istället för Info1 står det Vikt) på artikelkortet.
  • Info2 Namn : Byter text på Info2 till detta (ex. istället för Info2 står det Vikt) på artikelkortet.
  • Info3 Namn : Byter text på Info3 till detta (ex. istället för Info3 står det Vikt) på artikelkortet.
  • Info4 Namn : Byter text på Info4 till detta (ex. istället för Info4 står det Vikt) på artikelkortet.
  • KontoNr : Kontonummer i Redovisning (För eConnector)
  • Konto Beskrivning : Beskrivande text för konto i Redovisning (för eConnector)

Leverantörer

• Lev-Nr : Leverantörens nummer i programmet
  • Namn : Leverantörens namn
  • Firmagata : gatuadress för leverantören.
  • Firmaland : Land för leverantören (SE, DK osv).
  • Firma PostNr : Post nummer för leverantören.
  • Firma ort : post ort för leverantören.
  • Firma Box: Box nr
  • Firma PostNR Box : postnummer till box.
  • Leveransgata : om annan gatuadress för levereans.
  • Leverans Land : om annat land för leverans.
  • LeveranspostNr : Om annat Postnummer för leverans
  • Leverans ort : Om annan ort för leverans
  • Leverans Box : Om annan box
  • Leverans PostNrBox :
  • KundNr : Ert kund nummer hos leverantören.
  • Moms reg-nr : Leverantörens Org nr.
  • Mini order*100 : finns det ett minsta värde för order hos leverantören, sätts det här.
  • Hemsida : har leverantören en hemsida, sätts adressen här.
  • Info 1 : extra info för leverantören
  • Info 2 : extra info för leverantören
  • Info 3 : extra info för leverantören