Offert

I OFFERT kan Du skapa offerter, som sedan kan korrigeras innan de överförs till kassafönstret för fakturering.

Skapa offert

Offert fungerar i princip på samma sätt som kassan …

1. Ange artiklar
  2. Lägg en eventuell rabatt direkt på artikelraden.
  3. Ange kund
  4. Ange eventuell totalrabatt på hela offerten (om kunden har en totalrabatt så kommer denna automatiskt – precis som i kassan).

TIPS ... Kundens kreditbetyg visas nere till vänster i form av en grön, gul eller röd knapp

Dessutom finns möjligheten att registrera två texter som skrivs ut på fakturan. Den ena överst (före artiklarna) och den andra sist (efter artiklarna).

Då man ofta skriver samma standardbudskap i dessa fält, står texten kvar till nästa gång när Du lämnar fönstret.

Vem gjorde offerten?

Längst uppe i den blå programlisten visas alltid namn på den användare som är inloggad i EuroShop.

På samma sätt som i kassan kan du ange vem som gör offerten.

Tryck F12 och ett nytt litet fönster öppnas.

Lägga upp offertpersonal

Klicka på knappen NY och ange nummer och namn på en person som arbetar med offerter. Spara genom att klicka på OK.

Lägg in all offertpersonal på detta sätt med personliga nummer.

Du lägger til offertpersonal på samma sätt som du lägger till kassapersonal i menyn ARKIV > EXTRA FUNKTIONER > KASSA-ANVÄNDARE

Här lägger du till kassaanvändare samt lösenord. Namnet kommer att skrivas ut på kvittot och lösenordet används för att identifiera vilken kassaanvädnare som är inloggad.

När du lag till dina kassaanvändare går du tillbaka till kassan och klickar på F12. Då öppnas detta fönster:

Byta offertpersonal

Sedan kan ni växla offertpersonal genom att trycka F12-tangentenm skriva in användarens LÖSENORD och trycka ENTER.

Nu visas namn på offertpersonalen i den blå programlisten.

Skapa offert

När Du är klar med offerten, klickar Du på knappen SKAPA OFFERT. Då öppnas ett fönster där Du anger giltighetstid och kundens referens.

När Du sedan klickar OK skrivs offerten ut.

Ändra offert

I menyn GRANSKA OFFERT kan Du söka efter offerter för att justera dem innan Du för över dem till fakturering.

Dubbelklicka på den offert Du vill justera (eller markera den och gå till nästa flik, detaljer).

När Du är klar med eventuella ändringar, går Du tillbaka till listan och markerar den offert som skall faktureras.

TIPS ... När en offert är fakturerad, byter den färg i listan och blir blå istället

Skapa fakturan från en offert

Offerten förs nu över till det ordinarie kassafönstret där fakturering kan ske. Skapa faktura genom att klicka på knappen FAKTURA.

TIPS ... Du kan lika gärna göra en följesedel eller ta kontant betalt