Lönsamhetskalkyl

Som en extrafunktion finns två funktioner för snabbkalkyl av lönsamheten i en försäljning. Funktioner som är särskilt intressanta om Du inte har fast priser, utan förhandlar med kunden.

Lönsamhet för en enskild artikel

Genom att markera en artikel i kassan och sedan trycka kommandet CTRL + P öppnas ett fönster där Du ser alla priser för den aktuella artikeln. Här kan Du enkelt göra olika kalkyler och sedan föra över det framräknade priset till kassan genom att trycka OK.

Det finns också möjlighet att sätta begränsningar i rabattens storlek.

Lönsamhet för en komplett affär

Genom att trycka kommandet CTRL + T öppnas ett fönster där Du ser totalvärde för alla kassans artiklar sammanfattade. Här kan Du enkelt göra olika kalkyler och sedan föra över det framräknade totalpriset till kassan genom att trycka OK.

Denna funktion använder Du t ex när kunden säger ”Jag är villig att betala 1000 kr för allt”. Då kan Du snabb se om det är ett realistiskt bud som Du skall acceptera, eller så kan Du räkna fram ett motbud.