Försäljning med Snabbkredit

Manuellt inslaget kortnummer använder t ex du för att ge snabbkrediter.

Det brukar fungera så här ... kunden vill köpa på kredit. Du hjälper kunden att söka en snabbkredit kopplad till ett betalkort (ofta t ex genom Resursbank). Kunden får sin kredit godkänd och kopplad till ett nytt kort. Då det tar några dagar innan kunden fått kortet hemskickat, måste du ange det manuellt i terminalen.

Terminaler där funktionen för manuellt inslaget kortnummer fungerar

• Auriga (Strålfors) på terminaler utan chip-kort.
  • BABS Paylink har f n ej aktiverat funktionen (sker troligen under sommaren/hösten 2010)
  • Point (kräver uppdatering till senaste programvara i Xenta-terminalen).

Att använda funktionen för manuellt inslaget kortnummer

Själva försäljningen registrerar Du precis som vanligt.

När du vill använda dig av manuellt inslaget kortnummer i kassan för Xenta-terminal så använder du dig av betalsättet ”KORT” och klickar på OK (Total) knappen.

Ett fönster med terminal spegling öppnas.

Här bockar du i ANVÄND MANUELLT REGISTRERAT KORTNUMMER och klickar därefter på Skicka knappen (du fyller inte i kortnumret i denna ruta).

I terminalen står det nu MANUELL INMATNING ANGE KORTNUMMER och då fyller du i kortnumret i terminalen.

Bekräfta din registrering med OK i terminalen.

Där efter står det ANGE GILTIGHETSTID MMÅÅ i terminalen, här anger dugiltighetstid för kortet, Månad och År.

Bekräfta din registrering med OK i terminalen.

I Euroshop måste du sedan registrera kundens personnummer och därefter klicka på knappen SKICKA.

Två kvitto skrivs ut, ett till kunden och ett exemplar till butiken som kunden måste signera.