Kortbetalning med Auriga

Själva försäljningen registrerar Du precis som vanligt.

Du arbetar som vanligt i kassan, men så snart Du börjar registrera artiklar i kassan, ändras texten i terminalens lilla textfönster från NY KUND till DRA KORT (Du ser själv samma text i kassans ”spegel”).

När kunden dragit sitt kort, kommer meddelandet ANGE KOD.

Sedan måste kunden vänta på att Du väljer kort som betalningsmedel och klickar på kassans TOTAL-knapp. När Du gjort det, kan kunden bekräfta köpet (för vissa kort från Swedbank måste kunden också välja mellan KONTO och KREDIT). Allt detta gör kunden på terminalen.

För Dig öppnas ett betalfönster i kassan när Du klickar på TOTAL-knappen.

Om inte kunden redan dragit sitt kort, är nu dags att göra det (Du kan också registrera uppgifterna manuellt).

Här kan du behöva ange om det är KREDIT eller KONTO, beroende på vilket kort kunden har, om du arbets manuellt.

Nu sker kortkontrollen och under tiden kan Du registrera kundens ID-kort.

Nu genomförs kortköpet och när det är klart stängs kortfönstret och Du kommer tillbaka till kassafönstret.

Samtidigt skrivs alla underlag ut på Din vanliga kvittoskrivare, och EuroShop är redo för nästa försäljning

OBS ... Notera att Electron-kort (typ Maestro) inte kan efterregistreras genom en manuell inmatning. Det är ej hellre möjligt att göra ett offline-köp på dessa kort.

OBS ... Electron-kort måste av säkerhetsskäl alltid dras genom maskinen.

På natten skickas alla transaktioner till Auriga och pengarna sätts in på Ditt konto. För att Detta skall kunna ske får servern (eller annan dator där programmen AuServer och AuKort ligger) ej stängas av.