Fortus Faktureringstjänst

Fortus Finance kan ta över hela din faktuering med fakturautskrift, påminnelser och kreditrisk.

För denna tjänst finns dock ett minivärde på fakturan, som är 25kr. Inga fakturor med ett totalvärde som understiger detta kommer att skickas till Gäldenär.

Att använda Fortus faktureringstjänst

Sälj artiklar i kassan på vanligt sätt.

Välj sedan en kund (eller lägg till en ny med knappen LÄGG TILL KUND.

Klicka sedan på knappen FAKTURA.

Då öppnas ett nytt fönster med "Fortus faktura" förvalt (om du inte vill fakturera genom Fortus, väljer du den andra fliken "Faktura".

Klicka på OK för att skapa en faktura (knappen AVBRYT stänger ner faktureringen och återgår till kassafönstret).

OBS Fråga alltid efter legitimation.

Därefter sker en kreditkontroll baserat på personnummer. Om den godkänns skrivs två följesedlar ut på kvittoskrivaren. En kopia är till kunden och den andra skall kunden underteckna och sparas av butiken. På dessa följesedlar skrivs också Fortus kommande fakturanummer.

OBS Tänk på att informera kunden om att en omfrågekopia (=underlaget för kreditbeslutet) kommer skickas hem per post.

Fortus skickar sedan fakturan direkt till kunden och butiken får betalt första måndagen efter förfallodagen.