Häva Kvitto

Skulle Du behöva häva ett kvitto, klickar Du på knappen HÄVA.

Då öppnas ett fönster där alla gamla kvitto listas.

Bläddra upp och ned mellan kvittona med pil-tangenterna. Klicka på knappen KUND om Du vill se vem som köpte.

TIPS ... Markera en kvittorad och gå sedan till fliken ”Detaljer om försäljning” eller dubbelklicka på raden. Då ser Du alla detaljer om kvittot

​Detta fönster kan Du också använda för att se äldre kvitto

Markera det kvitto Du vill häva och klicka sedan på knappen HÄVA. Då öppnas ett nytt fönster där Du kan häva hela eller delar av kvitto.

TIPS ... Ett kvitto visas först med svart text. Detta betyder att ingen hävt detta kvitto. Efter en hävning ändras färgen till röd för både originalkvitto och hävningskvitto.

Notera att det går att häva ett kvitto flera gånger.

​Du kan också se detaljerna för ett kvitto genom att dubbelklicka på kvittots rad i listan, eller markera den och gå till andra fliken DETALJER OM FÖRSÄLJNING. Här visas bl a kund, betalningssätt, artiklar, priser, rabatter…

Återköp och returer

Om en kund lämnar tillbaka en artikel finns tre olika sätt att registrera denna retur:

Häva kvitto

Sök rätt på det aktuella kvittot och häv det. Därmed skapas ett negativt kvitto som tar ut det första köpet. Pengarna bokas ut ur kassan, artikeln förs åter in i lagret och statistiken återställs.

Negativt köp

Sälj artikeln som vanligt, men ange ett negativt antal (t ex –2) genom att skriva in ett minustecken före antalssiffran. Du får då ett helt negativt köp där pengarna bokas ut ur kassan, artikeln förs in i lagret och försäljningssiffrorna minskas.

Återköp utan varuingång

Använd funktionen Utgående betalning om Du vill lämna tillbaka pengar till kunden utan att föra in artikeln i lagret igen. Detta gör Du om artikeln t ex är trasig eller osäljbar av någon annan orsak.