Kvitto

Kvittonummer är en löpande nummer serie som bygger på kassanummer, löpnummer, dag, månad och år.

Exempel: Kvittot nedan har nummber 1-4180-27-10-2010. Detta innebär att det kommer från kassa nr 1, har löpnummer 4180 och skrivs ut den 27 oktober 2010.

Nertill på kvittot visas Registreringsnummer för kassan och Registreringsnummer för kontrollenhet. Dessa uppgifter måste alltid finnas enligt kassalagen.

Den information du skriver i fältet SERIENUMMER på en artikelrad kommer med på kvittot.

TIPS ... Du kan använda fältet för att skriva in annan information än serienummer.

Klockslag och betalsätt kommer även med i kvittojournalen, ifall du skulle behöva felsöka på något sätt.

På kvittot skrivs kvittonumret också ut med streckkod. Denna streckkod kan du scanna i kvittojournal för att enkelt hitta en transaktion.

OBS … detta är en funktion som du kan behöva aktivera.