Virtuell produkt

Det finns 6 olika typer av produkter.

• Enkel produkt
  • Bokningsbar produkt
  • Virtuell produkt
  • Grupperad produkt
  • Variantprodukt
  • Extern produkt

I denna artikel går vi igenom virtuell produkt.

Introduktion

Observera att denna artikel går igenom de specifika inställningarna för en enkel produkt. För övrig information om hur du lägger till en produkt, tryck här.

Glöm inte att trycka på "Publicera"/"Uppdatera" efter att du har gjort förändringar på en produkt.

Du börjar med att välja "Enkel produkt", men du kryssar också i "Virtuell" samt "Nedladdningsbar".

Notera då att alternativet i menyn till vänster som heter "Frakt" försvinner då varan är virtuell och skickas ej.

Lagersaldo, Länkade produkter, attribut och avancerat fungerar på precis samma sätt som på en Enkel produkt, för att läsa om hur det hanteras klicka här.

Det som skiljer sig är den fliken som heter allmänt.

Allmänt

Under allmänt har du följande inställningar för produkten.

• Ordinarie pris
    • Här sätter du standardpriset för produkten
  • Reapris
    • Här sätter du ett eventuellt reapris för produkten. Du kan schemalägga reapriset så att det gäller under endast en specifik period.Schemalägger du inte reapriset är det det som gäller fram tills du tar bort det.
  • Möjlig att slå in
    • Den här rutan kryssar du i om du har paketinslagning aktiverat och vill att denna produkt ska kunna slås in.
  • Nedladdningsbara filer
    • Här laddar du upp de filer som man får när man köper varan. De blir tillgängliga för nedladdning av slutkunden när betalningen är genomförd.
  • Nedladdningsgräns
    • Här väljer du hur många gånger som kunden kan ladda ner filen. Lämnar du det tomt kan kunden ladda ner filen hur många gånger som helst.
  • Nedladdning upphör
    • Här anger du antalet dagar innan en nedladdningslänk löper ut, lämna tomt om du inte vill att länken ska löpa ut.
  • Momsstatus
    • Här väljer du om produkten i fråga ska ha moms, endast moms på frakten eller ingen moms alls.
  • Momsgrupp
    • Här väljer du vilken momsklass produkten ska ha. 25% är standard.

Publicerad virtuell produkt

Såhär ser det ut när du har en färdig publicerad virtuell produkt.

När man som slutkund har köpt en virtuell produkt får man ett email med länk för nedladdning, samt så hittar man den under "Mitt konto" -> "Nedladdningar".