Ny produkt

För att lägga till en ny produkt gör du följande.

• Gå in under "Produkter" -> "Lägg till produkt"

• Produktsidan är uppdelar i fyra huvudfält och ett antal mindre på högersidan. De tre huvudfälten är
    • Produktnamn
    • Produkttext
    • Produktuppgifter
    • Kort produktbeskrivning

Produktnamn

Här väljer du produktnamnet.

Produkttext

Här skriver du texten som ska visas för din produkt. Du kan precis som på sidhanteringen ändra typsnitt, färg, storlek, lägga till punktlistor och liknande.

Produktuppgifter

Här väljer du vilken typ av produkt du vill lägga till. Det finns fem olika typer.

• Enkel produkt
    • En helt vanlig produkt med ett fast pris
  • Virtuell produkt
    • En enkel produkt som består av en nedladdningsbar fil, alltså ingen fysisk vara
  • Grupperad produkt
    • En produkt som i sin tur grupperar flera olika produkter
  • Extern produkt
    • En produkt som länkar till en produkt på en extern webshop
  • Variabel produkt
    • En produkt som har varianter, såsom olika storlekar eller färger
  • Bokningsbar produkt
    • En produkt som man kan boka online, såsom klipptid hos frisören

För detaljerad hantering av produkttyperna se separata artiklar.

Kort produktbeskrivning

Här skriver du en kort produktbeskrivning som visas till höger om produktbilden. Detta är en kort text som fångar upp intresset för varan så att man vill gå vidare och läsa den långa texten. Du kan precis som på den långa ändra typsnitt, storlek och liknande.

Utöver de 4 huvudfälten har du också ett antal fält till höger på sidan. De viktigaste är:

• Publicera
  • Produktkategorier
  • Produktbild
  • Produktgalleri

Publicera

Under rutan som heter publicera kan du publicera produkten, dölja den från webshopen, spara som utkast samt förhandsgranska dina förändringar. När du är klar med alla förändringar och är nöjd trycker du på "Publicera" och varan publiceras då på webben.

Produktkategorier

Här väljer du vilka kategorier som produkten ska ingå i. Du markerar enkelt den/de artiklar som produkten ska ingå i. Du kan också lägga till en ny kategori här direkt genom knappen som heter "Lägg till ny kategori", välja namn och sedan trycka "Lägg till ny kategori". Du kan också där direkt välja överordnad kategori.

Produktbild

Under "Produktbild" väljer du huvudbilden som gäller för produkten i fråga. Du laddar enkelt upp den direkt från din lokala hårddisk och har också möjligheten att beskära den om det skulle behövas.

Produktgalleri

Produktgalleriet fungerar på samma sätt som produktbilden förutom att du kan ladda upp flera bilder. Dessa är bilder som också syns på webshopen men som inte är huvudbild. De visas under huvudbilden när man har gått in på artiklen.

När du är färdig med produkten trycker du på "Publicera" och produkten är då offentlig på din webshop.